Askainen on Varsinais-Suomen vuoden kylä 2022

Varsinais-Suomen Kylät ry valitsee vuosittain vuoden kylä -tittelin saajan. Tänä vuonna 21:ttä kertaa järjestetyssä kilpailussa voitto tuli Askaisiin. Varsinais-Suomen vuoden kylä 2022 palkittiin Varsinais-Suomen kyläpäivän yhteydessä Nousiaisten Valpperissa.

Askainen on vireä ja yhteisöllinen kylä, jonka asukkaat puhaltavat yhteen hiileen. Kylän yritykset ja yhdistykset tekevät paljon yhteistyötä keskenään, ja kylässä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Askastelaisilla on oma tori, Marskin tori, jossa on toimintaa lauantaisin ympäri vuoden. Torilla myytävä kahvi on Askaisten Prännärin kahvipaahtimon kahvia. Askastelaisilla on myös oma lehti, kaksi kertaa vuodessa kylän koteihin ja mökkeihin jaettava Askastelaine. Tiedotuskanavina myös Elämää Askaisissa Facebook-ryhmä ja kyläyhdistyksen oma sivu Facebookissa, kuten monella muullakin askastelaisella yhdistyksellä.

Askaisissa eletään ja voidaan hyvin ja tehdään valtavasti yhteistyötä kunnan, yhdistysten ja seurakunnan välillä, niin saadaan paljon asioita mahdollistettua.

Askaisten kyläyhdistyksen puolelta kiitokset kunniasta kaikille yhteistyötä tehneille tahoille. Tämä kunnia kuuluu meille kaikille.

Ihmiset tekevät kylän.

%d bloggaajaa tykkää tästä: